Tahtakale Spot şubelerinde yaklaşık 10 yıldır kendi ürettiği pastane, unlu mamuller ve ekmek ürünleri ile hizmet vermekteydi. Şirketin çok hızlı büyümesi ve diğer sektörlerdeki kaliteli ve tüketime hazır ürünlere olan ihtiyaçların artması ile bu grup ürünleri, 2012 yılında, SC Grup altında SECEN Unlu Mamuller ve Gıda Limitet Şirketi ismiyle kurduğu firma üzerinden üretmeye başlandı. Secen Şirketi, Tahtakale Spot şubelerindeki ürün ihtiyacını karşılamanın yanı sıra dış firmalara da hızlı bir şekilde tedarikçi olma yoluna girmiş olup ürettiği ürünlerin en az dörtte üçünü Tahtakale Spot ve SC Grubun diğer şirketleri dışındaki firmalara satmayı ya da ihraç etmeyi kendisine nihai hedef olarak belirlemiştir. Şirket yaklaşık dört bin metrekare kapalı alanda üretim yapmakta olup tüm yasal izinlerin yanı sıra Kalite Belgelerini de almış bulunmaktadır. Üretilen binlerce ürünün tek tek profesyonel üretim reçeteleri mevcut olup üretim otomasyon sistemine kaydedilmiş ve buna göre maliyet ve planlama yapılmaktadır. Böylece ürünlerde yüksek kalitede bir standardizasyon sağlanmaktadır. Tüm tezgahlar kir tutmayan ve hijyen standartlarına uygun mermer veya paslanmaz kromdan imal edilmiştir. Kullanılan tüm gereçler ve sarflar en üst kalitedeki ve yasal tanımlı spesifikasyonlar ve içeriklerdeki ürünlerden tercih edilmiştir. Üretimdeki bütün makine ve ekipmanlar krom ve diğer hijyenik metallerden üretilmiş olup tamamında kaliteli markalar tercih edilmiştir. Temizlik ise her an yapılmakla birlikte her gün üretim bitiminde genel ve detaylı olarak yapılmaktadır. Aynı temizlik süreçleri lojistik araçlarında da uygulanmaktadır. Çalışanların tamamı özel kıyafetlerle donatılmış olup; eldiven, bone, önlük, ağız maskesi ve  dirseklik gibi yardımcı kıyafetlerin kullanılmasında ise asla taviz verilmemektedir.  Üretim hane girişleri hijyen kurallarına uygun yapılandırılmış olup dezenfektasyon üniteleri tüm gerekli yerlere yerleştirilmiştir. Tüm yarı mamul ve açık ürünler mutlaka soğukluk ve hijyen şartlarına uygun muhafaza edilmekte ve çapraz bulaşmalar konusunda hassas davranılmaktadır. Kullanılan makine ve ekipmanların periyodik bakım ve kalibrasyonları titizlikle yapılmaktadır. Üretimhaneler; dış ortam makineleri ses izolasyon sistemleri yapılmış olan, merkezi havalandırma ve ısıtma soğutma sistemlerine sahiptir. Ürün sevkiyat ve araca yüklenmesi de dışa kapalı ortamlarda sipariş tabanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Secen, aynı zamanda hem tedarik, hem üretim hem de lojistikte hijyen ve diğer kalite kriterlerine önemle ve hassasiyetle bağlı çalışmaktadır. Kendine ait onlarca donatımlı aracı ile ürün lojistiğinde hijyenin yanında soğuk zincir kurallarına da sıkı bir şekilde riayet edilmektedir. Ayrıca, lojistik araçlarının tamamında Plastik Mühür koruma sistemleri kullanılmaktadır. Secen’de yüzlerce usta ve kalfa çalışmakta olup bu çalışmalar hem SC Grup Kalite ve Gelişim Yönetimi Direktörlüğüne bağlı Kalite Uyum Ekibi ve diğer ölçme ve denetleme sistemleri ile sürekli kontrol altında tutulmakta hem de kadrolu Gıda Mühendisleri sürekli olarak üretimin başında bulunmaktadır.

    SC Grup farklılık, yenilikçilik ve çeviklik değerlerine ve ruhuna bağlı ve uygun olarak Secen şirketini kurduktan sonra hızlı bir şekilde ürün grubu ve çeşitliliği açısından hem yatay hem de dikey büyümeye geçmiştir.

    Secen öncelikle daha önceden beri üretilmekte olan pastane ve unlu mamuller grubunun üretimindeki çeşitlilik ve verimi arttırma yoluna gitmiştir. Secen firmasının ürettiği ürünler; Ekmek, Pastane Ürünleri ve Unlu Mamuller, Yufka ve Ürünleri, Lokum, Çiğ Köfte, Mantı, Dondurma, Tahin, Tüketime Hazır Et ve Yemek Ürünleri ve diğer münferit ürünler olmak üzere 10 ana kategori altında toplanabilir.

    Pastane Ürünleri ve Unlu Mamuller olarak; Yaş Pasta, Şerbetli Tatlılar, Kızartma Tatlılar, Sütlü Tatlılar, Mayalılar ve Poğaçalar, Simit, Açma, Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta, Adet Ürünler, Galeta, Su Böreği, Kol Böreği gibi alt gruplar sayılabilir.

    Yaş Pastaların Büyük, Orta, Küçük ve Mini Adet Boy, Rulo ve Baton tipleri bulunmakta olup ayrıca müşterinin ihtiyaç ve isteklerine uygun özel sipariş olarak da üretilebilmektedir. Tüm yaş pastalar hem çikolatalı hem de meyveli olarak yaklaşık 100 farklı standart modelde üretilmektedir. Secen yönetimi ve ustaları yeni yaş pasta modelleri ve içerikleri konusunda sürekli fuar gezileri ve özel ziyaretler yapmakta ve yeni modeller geliştirmek için durmadan çalışmaktadırlar. Özel sipariş yaş pastalar tüketecek tahmini kişi sayısına göre tasarlanmakta ve müşteri talebine göre üzeri yazılı ya da resimli olarak imal edilmektedir. Sipariş sahipleri özel yaş pastalarını ister kek ve krema içerikli ve kaplamalı isterlerse de hamur kaplamalı olarak isteyebilirler. Alman Pastası, Küçük ve Büyük Ekler, Profiterol gibi ürünler de yaş Pasta grubuna bağlı olarak üretilmektedirler. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan Güllaç da bu grup içerisinde üretilmektedir.

    Tatlı grubu olarak ise büyük, orta, küçük ve minik boy tepsilerle üretim yapılmakta olup cevizli, kaymaklı ve Antep Fıstıklı olarak iki ana grupta üretilmektedir. Bazı özel tatlılar ise fındıklı ya da yer fıstığı içerikli üretilebilmektedir. Tatlı grubunda başlıca ürünleri; baklava, sarı burma, şöbiyet, fıstık sarma, bülbül yuvası, dilber dudağı, dürüm, spesiyal tatlı, saray sarma, ekmek kadayıfı, şekerpare, revani, sütlü nuriye vb. olarak sayabiliriz. Ayrıca kadayıf grubu olarak tel kadayıf, basma kadayıf, Künefe ve burma kadayıf üretimi yapılmaktadır. Künefe üretiminde kullanılan peynir Hatay İlinden özel olarak getirilmektedir. Burma kadayıfın üretiminde ise kendine has bir üretim olan çiğ burma kadayıf özel saclarda Secen bünyesinde çalışan özel ustalar tarafından üretilmektedir. Bu ürünler kilogram olarak satışa sunulmaktadır. En önemlisi, tüm şerbetli tatlılarda glikoz yerine mutlaka şeker şerbeti kullanılmaktadır. Ayrıca üretimlerin önemli bir bölümü yarı mamul olarak Tahtakale Spot şubelerine gönderilmekte ve bu ürünlerin son pişirmeleri ve şerbetlenmeleri gittiği şubelerde yapılmaktadır. Böylece müşteriler üretimi o anda yapılan tatlıları satın alma şansına sahip olmaktadır. Kızartılarak üretilen tatlılar olarak ise halka tatlı, kıvrık tatlı, lokma, Arap Kadayıfı ve Tulumba sayılabilir. Bu ürünlerin üretiminde ise kızartmada kullanılan yağlar üst kalitede olup yağlar hassasiyetle gözlenmekte ve yağların yanması beklenmeden yenisi ile değiştirilmektedir. Tahtakale Spot’un şubelerinin neredeyse tamamında tulumba ve lokma dökme, kızartma ve şerbetleme makineleri mevcut olup bu ürünler yıl boyunca ya da uygun dönemlerde şubelerde de üretilebilmektedir. Özellikle Ramazan Ayında tüm şubelerde lokma ve tulumba üretimi yerinde yapılmakta ve bu ürünler alınabilecek en taze ve en kaliteli hali ile müşteriler tarafından satın alınabilmektedir.

    Sütlaç, Suphangle, Profiterol, Keşkül, Aşure, Tavuk Göğsü, Kazan Dibi, Krem Karamel ürünleri de Sütlü Tatlılar grubunu oluşturmaktadır. Mayalı ve Poğaça Grubunda ise; Sade, Peynirli, Patatesli, Kıymalı, Zeytinli, Kaşarlı, Sosisli ve Ev Tipi Poğaça olmak üzere 8 çeşit ürün bulunmaktadır.

    Mayalı olarak da; Mini Pizza, açma olarak da Sade, Zeytinli ve çikolatalı olmak üzere 3 çeşit üretilmektedir.

    Simit grubunda ise; normal simit, büyük simit, Ankara simidi, kaşarlı sütlü simit ve kumru imal edilmektedir. Simitler, hem tüketime hazır sofralık olarak hem de yarı mamul olarak beşli set haline poşetlenmiş olarak +4 derecede ya da -18 derecede muhafaza edilmek ve satılmak üzere üretimi yapılmaktadır.

    Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta grubunda ise hem otomatik makinelerde el değmeden üretim mevcuttur hem de tecrübeli ustaların el üretimi ile yaptığı kuru pastalar mevcuttur. Tatlı ve tuzlu kuru pastalara ek olarak ayrıca spesiyal olarak da kuru pasta üretimleri bulunmaktadır. Toplam yaklaşık 150 çeşit kuru pasta üretilmektedir. Üretilen kuru pastalar satış ve sipariş talebine göre tüketilmeye hazır pişmiş olarak ya da Tahtakale Spot şubelerinde pişirmek üzere yarı mamul olarak da gönderilebilmekte ve böylece müşteriler kuru pastaları el değmeden henüz pişirildikleri tepsilerden sıcacık ve tazecik olarak alabilmektedirler. Secen yönetimi ve ustaları yeni kuru pasta modelleri ve içerikleri konusunda sürekli fuar gezileri ve özel ziyaretler yapmakta ve yeni modeller geliştirmek için durmadan çalışmaktadırlar. Ürünler içerisine konulan hammadde ve yarı mamullerin en üst kalitede olmasından asla taviz verilmemektedir.

    Adet Ürünler olarak da; Ay Çöreği, Kesme, Paskalya, Tahinli Çörek, Lokum Kek, İzmir Kek, Madalyon, Şam Kurabiyesi, Pay Emili, Kandil Simidi, Çatal, Mini Poğaça Peynirli, Ev Tipi Yoğurt Dolgulu Tatlı, Spesiyal Tahinli Kuru Pasta, Kavala Kurabiyesi, Mini ve Büyük Tart ve Havuçlu Kek üretimleri yapılmaktadır.

    Bir diğer üretilen grup ise Galeta grubudur. Sade, Kepekli, Çörekotlu, Susamlı, Ayçekirdekli ve Haşhaşlı olarak üretilen galetalar, hem açık hem de paketli olarak üretilmektedir. Ayrıca ihtiyaç ve siparişlere göre hem el ile hem de makine ile galeta üretimi yapılmaktadır.

    Su ve Kol Böreği üretimleri ise kıymalı ve peynirli olarak yapılmaktadır. Siparişe göre mantarlı, ıspanaklı veya patatesli vb. üretimler de gerekirse yapılabilmektedir. Böreklerde kullanılan peynir özel olarak belirli yörelerde üretilen peynirdir ve tedariki direkt bu bölgelerden yapılmaktadır.  Kullanılan kıyma ise mutlaka dana kıymasıdır. Su börekleri siparişe göre köşeli yada yuvarlak tepsilerde üretilebilmektedir. Teslimat ister çiğ isterse de pişmiş olarak yapılabilir.

    Ekmek Grubu ürünler olarak; Standart Ekmek, Taş Fırın Ekmekleri, Özel İçerikli Ekmekler, Sandviç ve Tost Ekmekleri ve Sofralık Pide bulunmaktadır. Standart ekmekler, satış hacmine bağlı olarak hem elektrikli döner fırınlarda hem de taş fırınlarda pişirilmektedir. Günlük tüketimdeki standart ekmek 250 gram olarak yeni yasal düzenlemelere uygun içerikte ve kalitede üretilmektedir. Özel ekmekler grubunda ise Kepekli Ekmek, Kepek Ekmeği, Taş Fırın Ekmeği, Doğal Ekmek, Tuzsuz Ekmek, Broçen Ekmek, Trabzon Ekmeği, Isparta ekmeği, Karadeniz Ekmeği, Susamlı Sütlü Ekmek, Cevizli Ekmek, Papatya Ekmek, Yayla Ekmeği, Baget Ekmek, Mısır Popkorn Ekmeği, Tam Buğday Ekmeği, Yoğun Kepekli Ekmek, Çavdar Ekmeği, Yoğun Çavdar ekmeği, Fıstıklı Alman Ekmeği, Tam Tahıllı Ekmek, Keten Tohumlu Ekmek, Köy Ekmeği, Osmanlı Ekmeği, Balina Ekmeği, Haşhaşlı ekmek, Yöresel Patatesli Ekmek ve Arpa Ekmeği bulunmaktadır. Bu grupta hem şirket içinde hem de tedarikçi firmaların demo ustaları ile birlikte sürekli yeni ürün çalışmaları yapılmaktadır. Sandviç, hamburger ve tost ekmekleri ise Secen Markalı ambalajlarda standart özelliklerle satışa sunulmaktadır. Ekmek üretimlerinde tamamen doğal hammadde ve yarı mamuller kullanılmaktadır. Ekmek üretimleri ihtiyaca göre hem el hem de makine üretimi şeklinde olabilmektedir.

    Yufka ve Ürünleri grubu ise; Sofralık Yufka (Köy Yufkası), Böreklik Yufka, Baklava Yufkası, Lavaş, Yufkadan yapılmış tepsi börekleri, Katmer, Bazlama, Gözleme ve Sigara Böreğini ihtiva eder. Böreklik yufkalar hem elle hem de makine ile yapılmaktadır. Bu ürünlerde; sektörde az sayıda bulunan çok yüksek kapasiteli profesyonel makineler kullanılmakta ve ürün standardizasyonuna gidilmektedir. Kullanılan üretim makinesi yüksek standart ve kapasitede olup genellikle dakikada 100 adedin üzerinde olan tam kapasitede çalıştırılabilmektedir. Böreklik yufkalar müşteri talepleri doğrultusunda el ile de üretilmektedir. Sofralık yufkalar ise el ile üretilmekte ve ister kıtır olarak isterse de ıslanmış olarak satın alınabilmektedir. Baklava yufkası ve lavaş ekmeği üretimleri el ile hijyen kuralları ve hassasiyet içerisinde üretilmektedir. Katmer üretimleri ise tahinli, şekerli tahinli ve sade olarak yapılmakta ve el ile üretilmektedir. Bazlamalar da el üretimi olup küçük ebatlarda çiftli poşetli ya da büyük ebatta açık olarak satılmaktadır. Diğer tüm ürünlerde olduğu gibi bu grupta da köy unu kullanılmaktadır. Gözlemeler ise peynirli, patatesli, ıspanaklı, kıymalı, sebze soteli, kaşarlı olarak tek içerikli üretilmekle birlikte ikili karışık modellerde de üretim yapılmaktadır. Sigara Böreği üretimi ihtiyaca ve siparişe göre el ile de üretilmekle birlikte büyük bir ağırlıkta makine üretimi yapılmaktadır. Makine ile üretilen Sigara Börekleri tam otomatik olarak el değmeden yapılmaktadır.

    Lokum çeşitleri de açık satılmakla birlikte markalı kapalı ambalajlarda hem toplu tüketim hem de hediyelik modellerde satışa sunulmuştur. Özellikle Antalya’da yoğun tercih edilen güllü muska lokumları bu grupta büyük ölçeklerde üretilmektedir. Diğer çeşitler ise Fındık, Hindistan Cevizi, Antep Fıstığı, Yer Fıstığı ve Meyve vb. eklemeler yapılarak lokum içerikleri zenginleştirilmektedir. Model olarak ise büyük, orta ve küçük kesimli kübik, üçgen ve rulo şekillerinde üretim yapılmaktadır. Tüm Tahtakale Spot şubelerinde toplamda 50’ye yakın çeşitte lokum açık ve kapalı olarak satılmaktadır. Rulo lokumlar ise şubelerdeki tezgahlarda makasla kesilerek paketlenmektedir. Hemen hemen tüm çeşitlerde kapalı ve jelatinli ambalajlar hediyelik ya da bireysel tüketim için satışa sunulmaktadır. Muska lokum ise açık satılmasının yanında küçük, orta ve büyük ambalajlarda hem bireysel tüketim hem de toplu tüketim için satışa sunulmaktadır. Tüm lokumlar işinin ehli ve yüksek tecrübeli ustalar tarafından üretilmekte ve içeriklerinde kesinlikle şeker dışında bir tatlandırıcı kullanılmamaktadır.

    Mantı grubu ise açık ve paketli şekilde kayseri mantısı olarak üretilmekte ve satılmaktadır. Mantılar tam otomatik makinelerde el değmeden üretilmekte ve yine el değmeden hassas gramajlı makinelerde ambalajlanmaktadır. Ürün içeriklerinde yüksek kaliteli un ve dana kıyması kullanılmaktadır. Hem açık dipfrizlerde hem de kapalı ambalajlarda -18 derecelik dipfrizlerde satılmaktadır. Ayrıca ihtiyaç ve siparişe göre şarküteriler ya da şarküteri reyonlarında +4 derecede satılmak üzere de üretim yapılabilmektedir.

    Çiğ köfte ise; açık ve kapalı ambalajda markalı olarak sunulmuştur. Çiğ köftede uzun ve meşakkatli denemeler ve müşterilerle yapılan birçok tattırma faaliyetlerinden sonra kendine özel formüllü bir reçeteye oluşturulmuş bir üretim sistemi bulunmaktadır. Çiğ köfte hem açık hem de ambalajlı olarak üretilmektedir. Çiğ köfte üretiminde et kullanılmamaktadır ve acısı orta derecededir. Üretimler oluşturulan formüle uygun olarak Arge’si yapılmış özel tasarımlı makineler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

    Dondurma grubu, hem üretimi hem dağıtımı hem de teşhiri ve satışı çok zor ve soğuk zincir açısından çok dikkatli olunması gereken bir ürün grubu olduğundan; bu gruba öncelikle profesyonel üretim makineleri ithal edilmiştir. Daha sonra ise bu işte yetişmiş ustalar ile üretim yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca dondurma dağıtımında kullanılmak için tasarlanmış özel kasalı ve -40 yada -18 derece soğukluları hijyen ortamlarda sağlayacak lojistik araçlar yaptırılmış ve satın alınmıştır. Dondurma üretimleri açık ve kapalı ambalajda olarak yapılmaktadır. Açık dondurmaların teşhiri ve saklanması için özel vitrinler satın alınmış ve satış noktalarına özel gönderilmektedir. Kapalı ürünlerin teşhiri ve saklanması için ise -18 derecede çalışan evrensel standartlarda dolaplar kullanılmaktadır. Dondurmalarda tatlandırıcı olarak sadece şeker kullanılmaktadır. Tüm dondurma üretimlerinde sadece pastörize edilmiş inek veya keçi sütü kullanılmaktadır. Dondurma çeşitleri ise sade, yanıksı, çikolatalı ve meyveli grup olarak mevcuttur. Meyveli dondurmalarda gerçek meyveler kullanılmaktadır. Muzlu, çilekli, kivili, ananaslı, frambuazlı, orman meyveli, mersinli, limonlu, cevizli, antepfıstıklı, karadutlu, kestaneli, tahinli, karamelli ve kavunlu dondurmalar meyveli grup olarak sayılabilir. Ancak siparişe göre herhangi bir meyve ile de üretim gerekirse yapılabilmektedir. Ambalaj olarak ise 500 ml standart şeffaf kapaklı kutular ve kağıt kupalar kullanılmaktadır. Halen ambalaj olarak kullanılabilecek tüm evrensel modeller üzerinde Arge ve ürün geliştirme çalışmaları devam etmekte olup bu ürünlere uygun makine, ekipman ve ambalaj yatırımlarına devam edilmektedir. Şu anda tüm Tahtakale Spot şubelerinde, şubenin fiziksel yapısına göre şekillendirilmiş özel köşelerdeki açık vitrinler ile külahlı, kiloluk ve porsiyon satışları ile dipfrizden ambalajlı satışlar devam etmektedir. Ayrıca dış firmalara da yine aynı dağıtım filosu yardımı ile toplu tedarik satışlar yapılmaktadır.

    Tahin üretimi kapalı bidonlara dolum yapılarak satılmaktadır. Ayrıca, tercih eden müşteriye taze ve açık olarak satış yapmak üzere, büyüklüğü ve üretim ortamı uygun olan Tahtakale Spot şubelerinde de üretim yapmak üzere Tahin Üretim makineleri yerleştirilmiştir. Tahin ve türev ürünleri ile ilgili olarak ambalaj ve içerik çeşitlerini zenginleştirme çalışmaları devam etmektedir.

    Secen, Tüketime Hazır Et ve Yemek Ürünleri konusunda gerekli yasal izinleri ve sertifikaları almış olup üretim çalışmalarına hız kazandırmış bulunmaktadır. Yapılan büyük bir tesis yatırımı içerisinde hem işlenmiş et ürünleri hem de tüketime hazır yemekler bulunmaktadır. Secen marka sucuk, salam, sosis, köfte, döner vb. ürünlerin yanı sıra bu ürünler Private Label olarak üretilebilecektir. Bu ürünler hem ambalajlı hem de açık olarak üretilebilecektir. Hazır yemek grubunda ise tüm soğuk zeytinyağlılar ile konserve gruplarının üretilmesi planlanmıştır.

    Ayrıca; bal, pekmez, salça ve reçel gibi kavanozlu grupların üretimi de en kısa zamanda başlatılacaktır. Üretimine başlanacak olan diğer münferit gıda ürün grupları olarak ise; Erişte, şerbetsiz kuru tatlılar ve diğer gıdalar olarak sayılabilir.